Fijne filmmeneer: Matthias Schoenaerts

Het is even geleden, maar hij is weer terug van weggeweest: De Fijne filmmeneer! Vanaf nu weer elke woensdag een fijne man (en af en toe een vrouw) in de picture! We starten met het lekkerste Belgische chocolaatje van dit moment, oftewel Mattias Schoenaerts.

Matthias-Schoenaerts main

Naam: Matthias Schoenaerts
Geboortedatum: 8 december 1977
Burgerlijke staat: Single (zo ver wij na kunnen gaan)

De eerste film waar hij in speelde was Daens uit 1992. Daarna was het een beetje stil, maar vanaf 2001 was hij weer terug. Meneer spreekt trouwens behoorlijk goed zijn talen: Engels, Frans, Duits en jawel Nederlands. Oké vooruit Vlaams, maar hey dat verstaan wij ook! Hij was al eens te gast bij DWDD en bij 24 uur met…, in beide kwam hij over als een zeer sympathieke persoonlijkheid. Hij is ook nog eens goed imitaties van beroemdheden. Mocht je 24 uur met Matthias Schoenaerts nog niet gezien hebben is dat een absolute aanrader!

Matthias Schoenaerts
Volgens ons kan hij best door voor James Bond
Matthias Schoenaerts shirtless
We krijgen het hier een beetje warm van 😉
Matthias Schoenaerts shirtless 2
En het is veel te koud voor de tijd van het jaar… Dus nog maar eentje 😀

Met al die talen (en dat lichaam) kan hij een hoop rollen vertolken en dat doet hij ook! Hij is een absolute rising star in Hollywood, maar woont nog gewoon in Antwerpen. Hij speelde al in A Little Chaos met Kate Winslet en zat in The Danish Girl met Eddie Redmayne. Hij speelde zowel in de originele Belgische versie van Loft als de Amerikaanse remake The Loft. In die laatste speelde hij samen met Wentworth Miller, James Marsden en Karl Urban. Maar hij kwam bij ons in het vizier met Rundskop. Daarna is het snel met hem gegaan.

Ook nu zit hij niet stil. In 2017 komt Kursk uit en in 2018 komt er een TV-miniserie Lewis and Clark waarin hij William Clark speelt. Voorlopig kunnen we hem nog wel even bewonderen dus… Hè wat vervelend 😉

Nutteloos feitje: Hij is graffitikunstenaar onder de naam Zenith

 

Bronnen: afb. 1afb. 2, afb. 3afb. 4

12 reacties Voeg uw reactie toe

  1. KVSmiley schreef:

    Heel wat kwaliteiten, maar bovenal een zeer goede acteur 😊

    Geliked door 1 persoon

  2. Nostra schreef:

    Eerste film waar ik ‘m in zag was Rundskop en daar maakte hij indruk. Hij heeft inmiddels een indrukwekkend aantal films op z’n naam staan.

    Geliked door 1 persoon

  3. De Protagonisten schreef:

    Hoewel ik dit een hele leuke rubriek vind, ben ik ook voor een ‘fijne filmvrouw’ variant 😉 Goede acteur die echt ‘hot’ is op dit moment.

    Geliked door 1 persoon

    1. Miss Movie schreef:

      Af en toe hebben we ook wel eens een fijne filmmevrouw. Ik zou zeggen hou het in de gaten 😉

      Geliked door 1 persoon

      1. De Protagonisten schreef:

        Zal ik doen 🙂

        Geliked door 1 persoon

  4. Dit is zeker een hele fijne filmmeneer. Wisten jullie dat hij een Duits dubbelganger heeft? Google maar eens op Max Riemelt. Zo hoeven jullie niet te vechten ;P

    Geliked door 1 persoon

    1. Miss Movie schreef:

      Nu je het zegt, die twee lijken echt op elkaar! Alleen mijn Duits is niet zo goed ;), maar zeker ook een fijne filmmeneer!

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.